108645D7-C43B-433D-8540-60AC6B243593
Bakverkens bakverk

Tårtor

Hos mig får ni en skräddarsydd och unik tårta – såväl till utseende som till innehåll. Jag designar er tårta efter era önskemål eller en helt egen design om ni ger mig fria händer – allt för att skapa en tårta som passar just er och det ni vill fira. 

Mina tårtor är bakade i amerikansk tradition med saftiga och fylliga bottnar bakade med äkta smör. En standardtårta har fyra stycken vanilj- eller chokladbottnar och en eller två fyllningar i tre lager däremellan – här möter tårtan ofta den svenska traditionen med någon god mousse som fyllning. Jag täcker tårtan med marängsmörkräm som är vacker, enkel och god att smaksätta – gärna då med någon av smakerna som gömmer sig inuti tårtan för såväl smak som naturlig färgsättning. Se smakförslag nedan.

I prisinformationen nedan hittar ni storlekar på tårtor och utgångspriser. I grundspriset ingår en enkel täckning (slätstruken, ruffig, seminaked, akvarell) och enkel spritsdekor i en eller två färger. Sedan tillkommer kostnad för den typ av dekor som önskas (mer spritsdekor, modellering, snittblommor etc.). Läs gärna på sidan Beställning för information om hur du går tillväga för att beställa, vilka villkor som gäller och annan bra information. 

Bitantalet nedan visar ungefär hur många en tårta räcker till. Det lägre antalet anger större bitar och passar att gå efter vid tillfällen när tårtan är huvudrätt på er tillställning. Det högre antalet anger mindre bitar och passar vid tillfällen där tårtan är en del av ett större fikabord eller vid avslutning på en flerrättersmiddag, till bröllop etc. Om ni vill kunna servera ett exakt antal bitar skickar jag gärna med ett schema för hur tårtan lättast delas upp i rätt antal bitar som ni kan ge er serveringspersonal.

Envåningstårtor grundpris:

10-12 bitar – 690 kr
16-22 bitar – 1100 kr
21-28 bitar – 1450 kr
26-36 bitar – 1790 kr
32-44 bitar – 2210 kr

Tvåvåningstårtor grundpris:

ca 14-18 bitar – 1690 kr
ca 26-34 bitar  – 
2340 kr
ca 42-58 bitar – 3520 kr

Trevåningstårtor grundpris:

ca 30-40 bitar – 2890 kr
ca 52-70 bitar – 4830 kr

Fyra våningar, double barrel-kombinationer och andra kombinationer på två- och trevåningstårtor är möjliga – kontakta mig så tar jag fram ett förslag som passar just er. 

Tredimensionella tårtor
Vid förfrågan om 3D-tårtor ges individuell prissättning – minst 10-12 bitar – ange ungefärligt önskat antal så återkommer jag med ett förslag. Priset bestäms efter hur avancerad och tidskrävande tårtan är. Beroende på tårtans utformning kan också fyllningar begränsas till olika smaksatta marängsmörkrämer, ganache och sylt – lika gott men mer stabilare att arbeta med. 

Provsmakning & Konsultation Bröllopstårtor
Ni är varmt välkomna hem till mig för konsultation för er bröllopstårta. Då pratar vi igenom vad ni tänkt er, diskuterar olika förslag och försöker bestämma så många detaljer som möjligt. Om ni vill kan ni även boka med provsmakning för att prova olika bottnar och fyllningar. Endast konsultation är gratis och sker då dagtid (kl 9-17). Konsultation & provsmakning kostar 350 kr (för två personer) dagtid (kl 9-17), 600 kr för tid på vardagskvällar och helger. Det går också bra att konsultera endast via mejl- /telefonkontakt.

Dekorkostnader – riktlinjer

Spritsdekor
Enklare spritsdekor ingår i grundpriset (t.ex. bård längs kanten nertill och upptill på tårtan) Spritsdekor som kräver mycket extra smörkräm, flera olika färger eller mer avancerad spritsning kostar extra efter storlek på tårtan och hur tidskrävande dekoren är, från 200kr extra.

Modellerad figur och 2D-figurer
En modellerad figur har cirkapris 200kr-800kr styck beroende på hur avancerad den är. Handskurna figurer i 2D kräver inte lika lång förberedelsetid som 3D modellerade figurer men kan vara tidskrävande, cirkapris 200-600kr.

Namnskylt
Från 100 kr

Levande blommor
Levande blommor är vackra och lyfter de flesta tårtor. Önskas en viss exakt sort, färg eller dylikt får ni gärna lämna in blommor själva dagen innan leverans så att jag kan tvätta, förbereda och montera dem på tårtan (OBS! Ej giftiga sorter – informera er florist i god tid att de ska användas till tårtdekoration). Om ni önskar i en färgskala och lite mer öppet kring sorter och efter vad som finns tillhands för säsongen ordnar jag även allt kring blommorna med hjälp av mina lokala florister. Pris från 350 kr.  

Här finner du några goda smaker och kombinationer. Hittar ni inte det ni söker så tveka inte att kontakta mig så kan vi tillsammans hitta ett gott alternativ. Tårtorna täcks med marängsmörkräm smaksatt med vanilj alternativt någon av smakerna som finns i tårtan i övrigt – då med den naturliga färgsättning den smaken ger. 

  • Choklad & Hallon (Chokladbottnar, Hallonmousse, Ljus chokladmousse)
  • Choklad & Salt Karamell (Chokladbottnar, mörk chokladmousse med en fin ton av espresso, salt karamellsås)
  • Choklad & Pepparmint (Chokladbottnar, pepparmintmarängsmörkräm & chokladbitar)
  • Vanilj & Rabarber (Vaniljbottnar, Rabarberkompott med kardemumma och jordgubbar, Vit chokladmousse)
  • Vanilj, Passion & Hallon (Vaniljbottnar, Hallonmousse & Passionsfruktscurd)
  • Vanilj, Jordgubb & Lime (Vaniljbottnar, Jordgubbsmousse, Limecurd)
  • Vanilj, Vit choklad & Svarta vinbär (Vaniljbottnar, Vit chokladmousse, Svart Vinbärsmousse).

Lyxigare alternativ

  • Citron och blåbär (Citron & Vallmofröbottnar, blåbärsmousse, citronmousse) 
  • Red velvet (Red velvetbottnar + Whipped Cream Cheese frosting) 
  • Morotskaka (Morotskakebottnar bakade med morotspuré, valnötter, ananas och kokos + Whipped cream cheese frosting med citron)

Övrig information

Önskar ni en tårta som kan stå framme under en längre tid i rumstemperatur vid er fest används fyllningar fullproppade med smak men som står sig längre i rumstemperatur  – såsom smaksatt marängsmörkräm, ganache eller olika sylter. Rådgör med mig för att komma fram till ett gott och bra alternativ.