108645D7-C43B-433D-8540-60AC6B243593
Bakverkens bakverk

Tårtor

Hos mig får ni en skräddarsydd och unik tårta. Jag designar er tårta efter era önskemål eller en helt egen design om ni ger mig fria händer – allt för att skapa en tårta som passar just er och det ni vill fira. 

Mina tårtor är bakade i amerikansk tradition med saftiga och fylliga bottnar bakade med äkta smör. En standardtårta har fyra stycken vanilj- eller chokladbottnar och en eller två fyllningar i tre lager däremellan, antingen i linje med den mer svenska traditionen med någon god mousse som fyllning eller med en god smaksatt marängsmörkräm eller chokladganache. Jag täcker tårtan med marängsmörkräm som är vacker, enkel och god att smaksätta – gärna då med någon av smakerna som gömmer sig inuti tårtan för såväl smak som naturlig färgsättning. Önskar ni en tårta som kan stå framme från leverans i rumstemperatur så väljer ni alternativen där tårtan är fylld med smörkräm eller ganache.

I prisinformationen nedan hittar ni storlekar på tårtor och utgångspriser. I grundspriset ingår en enkel täckning och enkel spritsdekor i en eller två färger. Sedan tillkommer kostnad för den typ av dekor som önskas (mer spritsdekor, modellering, snittblommor etc.). Dekorarbetet är det som gör er tårta unik och slutpriset för er tårta är beroende av hur avancerad och tidskrävande dekoren är – ni behöver därför skicka en förfrågan för att få en så rättvisande prisuppgift som möjligt. Läs gärna på sidan Beställning för information om hur du går tillväga för att beställa, vilka villkor som gäller och annan bra information. 

Bitantalet nedan visar ungefär hur många en tårta räcker till. Det lägre antalet anger större bitar och passar att gå efter vid tillfällen när tårtan är huvudrätt på er tillställning. Det högre antalet anger mindre bitar och passar vid tillfällen där tårtan är en del av ett större fikabord eller vid avslutning på en flerrättersmiddag, till bröllop etc. Om ni vill kunna servera ett exakt antal bitar skickar jag gärna med ett schema för hur tårtan lättast delas upp i rätt antal bitar som ni kan ge er serveringspersonal. Fyra- och femvånings tårtor, double barrel-kombinationer och andra kombinationer på två- och trevåningstårtor är möjliga – kontakta mig så tar jag fram ett förslag som passar just er.

Utöver nedanstående exempel på utgångspriser finns möjlighet till fyra- och femvåningstårtor, fler double barrel-kombinationer och andra kombinationer på två- och trevåningstårtor – kontakta mig så tar jag fram ett förslag som passar just er. 

Envåningstårtor
10-12 bitar – 1000kr
16-22 bitar – 1800kr
21-28 bitar – 2250kr

Tvåvåningstårtor

26-34 bitar – 2900kr
35-46 bitar – 3900kr

Double Barrel-tårtor

28-36 bitar – 3100kr
32-44 bitar – 3700kr

Trevåningstårtor

52-70 bitar – 7000kr
67-90 bitar – 9000kr

Fyrvåningstårta 

75-100 bitar – 11000kr

Tredimensionella tårtor

Vid förfrågan om 3D-tårtor ges individuell prissättning – minst 10-12 bitar – ange ungefärligt önskat antal så återkommer jag med ett förslag. Priset bestäms efter hur avancerad och tidskrävande tårtan är. Beroende på tårtans utformning kan också fyllningar begränsas till olika smaksatta marängsmörkrämer, ganache och sylt – lika gott men mer stabilt att arbeta med. 

Dekorkostnader – riktlinjer

Spritsdekor
Enklare spritsdekor ingår i grundpriset (t.ex. bård längs kanten nertill och upptill på tårtan) Spritsdekor som kräver mycket extra smörkräm, flera olika färger eller mer avancerad spritsning kostar extra efter storlek på tårtan och hur tidskrävande dekoren är.

Modellerad figur och 2D-figurer
En modellerad figur har cirkapris 200kr-800kr styck beroende på hur avancerad den är. Handskurna figurer i 2D kräver inte lika lång förberedelsetid som 3D modellerade figurer men kan vara tidskrävande, cirkapris 200-600kr.

Namnskylt
Från 150 kr

Levande blommor
Levande blommor är vackra och lyfter de flesta tårtor. Dock produceras blommor inte med åtanke för att de ska komma i kontakt med livsmedel. Jag samarbetar med min florist för att helt undvika rent giftiga sorter och skadliga besprutningsmedel.  Blommorna tvättar och behandlar jag sedan för att de ska vara så livsmedelskontakt-vänliga som möjligt innan placering på er tårta. Jag önskar därför att få arbeta efter önskad färgskala och/eller känsla (t.ex. vintage, lekfullt, romantiskt) för att i samråd med min florist kunna välja sorter som uppfyller dessa krav och efter vad som finns tillhands för säsongen. Pris från 400 kr.  

Skogsbär: Vaniljbottnar, Hallonmousse, Blåbärsmousse, Hallonsylt
Friska Hallon: Vaniljbottnar, Hallonmousse, Lemoncurd
Svarta Vinbär: Vaniljbottnar, Svarta vinbärsmousse, Vit chokladmousse

Hallon & Choklad: Chokladbottnar, hallonsylt, hallonmousse
Passion & Choklad: Chokladbottnar, Chokladmousse, Passionscurd
Salt Choklad: Chokladbottnar, Chokladmousse, Salt karamellsås

Kokoskörsbär: Chokladbottnar med kokosmarängsmörkräm, körsbärssylt
Mintchoklad: Chokladbottnar, pepparmintmarängsmörkräm, chokladknappar

Lyxigare alternativ:

Syrliga Blåbär: Citronbottnar, Blåbärsmousse, Lemon curd
Red velvet: Red velvet-bottnar med whipped cream cheese frosting och hallonsylt
Morotskaka: Morotskakebottnar bakade med ananas, kokos och valnötter med whipped cream cheese frosting med citron.

Apelsinchoklad: Chokladbottnar, mjölkchokladganache m apelsin & kanderade salta hasselnötter
Passion: Passionspenslade vaniljbottnar med passionsmarängsmörkräm och hallonsylt
Vinbärsnöt: Citronbottnar med svarta vinbärsmarängsmörkräm och rostade valnötter