108645D7-C43B-433D-8540-60AC6B243593
Tårtornas tårta

Bröllopstårtor

Varmt grattis till trolovningen och det stundande bröllopet! Jag hoppas få möjlighet att tillsammans med er skapa en bröllopstårta som är designad och skräddarsydd för att passa just er på er stora dag! Här hittar ni information om hur ni går tillväga för att beställa er bröllopstårta. 

 

Första kontakt

Så snart ni fastställt datum för ert bröllop så är det bra att höra av sig till mig med er förfrågan för bokning av datum hos mig då jag endast kan ta emot ett begränsat antal beställningar per vecka/helg. Vid er första kontakt vill jag gärna veta vilket datum ni tänkt gifta er, ungefär hur många gäster ni förväntar er ta del av tårtan, om era eventuella allergier och plats för ert bröllop. Vet ni redan vilken känsla/stil eller eventuellt tema som ni önskar att bröllopstårtans design ska följa så får ni även redan här delge den informationen och ev. inspirationsbilder ni har. Jag återkommer sedan med en första skiss och förslag och uppskattat pris för er bröllopstårta. Har ni ingen idé för hur er bröllopstårta ska se ut så går det ändå bra att kontakta mig så ger jag gärna förslag och tar fram en design som passar er. 

 

Provsmakning & Konsultation

Vid större bröllopstårtor bokar vi om ni önskar en provsmakning & konsultation då vi pratar om smaker och utseende för er tårta mer i detalj. Jag ber er då välja ut fyra-sex smaker från smakförslagen nedan som ni är nyfikna på. Pris 500kr. Det går också bra att enbart ha konsultation via mejl eller telefonkontakt.


Levande blommor

Levande blommor är vackra och lyfter de flesta tårtor. De är dock sällan odlade i åtanke med att de ska komma i kontakt med livsmedel. Jag samarbetar med min florist för att helt undvika rent giftiga sorter och skadliga besprutningsmedel. Blommorna tvättar och behandlar jag sedan för att de ska vara så livsmedelskontakt-vänliga som möjligt innan placering på er tårta. Vid önskemål om levande blommor ber jag därför att få arbeta efter en önskad färgskala och/eller känsla (t.ex. vintage, lekfullt, romantiskt) för att i samråd med min florist kunna välja sorter som uppfyller dessa krav och efter vad som finns tillhands för säsongen. Pris från 400 kr.

 

Leverans

Vid leverans ansvarar jag för att tårtan levereras i enlighet med god livsmedelshantering, gör ev sista dekor som behövs på plats och jag har kontakt med festlokal/ansvarig på plats. Jag överlämnar information om tårtans konstruktion, hantering samt hur den bör skäras upp enligt planerat bitantal.

Leverans inom tullarna fast pris 750kr. I övrigt från 500kr per påbörjad timme tur och retur.

 

Mitt bästa bröllopstårtetips

Överväg gärna att servera er bröllopstårta på dagtid t.ex. till brudskålen – bubbel och tårta passar väldigt fint ihop! Ni och alla era gäster kan se och njuta av tårtan i dagsljus och få stilla sötsuget i väntan på den fina middagen.

Nedanstående är exempel på olika konstruktioner och deras utgångspriser. Men det finns även möjlighet till andra former av fyr- och flervåningstårtor, fler double barrel-kombinationer och andra konstellationer av två- och trevåningstårtor. Kontakta mig så tar jag fram ett förslag som passar just er. Kostnad för dekor tillkommer och jag kan ger er en mer rättvisande prisbild först då jag har information om smak, storlek, allergier, design etc. då varje tårta är unik i sitt slag.

Envåningstårtor
10-12 bitar – 1000kr
16-22 bitar – 1800kr
21-28 bitar – 2250kr

Tvåvåningstårtor

26-34 bitar – 2900kr
35-46 bitar – 3900kr

Double Barrel-tårtor

28-36 bitar – 3100kr
32-44 bitar – 3700kr

Trevåningstårtor

52-70 bitar – 7000kr
67-90 bitar – 9000kr

Fyrvåningstårta 

75-100 bitar – 11000kr

 

Skogsbär: Vaniljbottnar, Hallonmousse, Blåbärsmousse, Hallonsylt
Friska Hallon: Vaniljbottnar, Hallonmousse, Lemoncurd
Svarta Vinbär: Vaniljbottnar, Svarta vinbärsmousse, Vit chokladmousse

Hallon & Choklad: Chokladbottnar, hallonsylt, hallonmousse
Passion & Choklad: Chokladbottnar, Chokladmousse, Passionscurd
Salt Choklad: Chokladbottnar, Chokladmousse, Salt karamellsås

Kokoskörsbär: Chokladbottnar med kokosmarängsmörkräm, körsbärssylt
Mintchoklad: Chokladbottnar, pepparmintmarängsmörkräm, chokladknappar

Lyxigare alternativ:

Syrliga Blåbär: Citronbottnar, Blåbärsmousse, Lemon curd
Red velvet: Red velvet-bottnar med whipped cream cheese frosting och hallonsylt
Morotskaka: Morotskakebottnar bakade med ananas, kokos och valnötter med whipped cream cheese frosting med citron.

Apelsinchoklad: Chokladbottnar, mjölkchokladganache m apelsin & kanderade salta hasselnötter
Passion: Passionspenslade vaniljbottnar med passionsmarängsmörkräm och hallonsylt
Vinbärsnöt: Citronbottnar med svarta vinbärsmarängsmörkräm och rostade valnötter